Groepsaankoop energiezuinige toestellen

Voor inwoners uit het Meetjesland organiseren we een groepsaankoop energiezuinige koelkast, diepvries en/of wasmachine. Met de groepsaankoop willen we een lagere prijs bewerkstelligen. Hoe groter de groep, hoe lager de prijs!

 

Inschrijven

De inschrijving voor de groepsaankoop is volledig vrijblijvend! Op het moment dat de leverancier(s) gekozen zijn ontvang je een brief met de voorwaarden en kan je de leverancier(s) contacteren om een toestel aan te kopen.

Stuur mee de groepsaankoop

Heb je zin mee te werken aan de groepsaankoop? Meld je dan hier aan voor de stuurgroep.

Timing 

Stap 1: Bijeenkomst stuurgroep (september - oktober 2017)

We organiseren een stuurgroep die bestaat uit vrijwilligers. Deze stelt de voorwaarden op waaraan de offertes en leveranciers moeten voldoen. De vrijwilligers vergelijken het aanbod van de verschillende leveranciers en kiezen, op basis van de opgestelde voorwaarden, het beste aanbod. De stuurgroep wordt ondersteund door een professional.

Stap 2: Bekendmaking aanbod (oktober - november 2017)

Het aanbod wordt bekendgemaakt via gemeentelijke infobladen, pers, websites, verenigingen, … Inwoners die reeds ingeschreven zijn worden per brief op de hoogte gebracht van het aanbod. 

Stap 3: Aankoop toestellen (vanaf november 2017)

Geïnteresseerde inwoners kunnen de leverancier contacteren om een toestel aan te kopen. 

Bereken de terugverdientijd van je toestel

 

Ken je het verbruik van je oude/nieuwe toestel niet, dan kan je hier toch je (milieu)winst berekenen.

 

Verbruik toestellen2 Hou je meterstanden bij Word energieambassadeur Word stroomcoach2 Word stuurgroeplid

 

Deze dienstverlening wordt aangeboden door het project stroomcoaches van: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
NP & WWM Leader