Word energieambassadeur

Word energieambassadeur Klinkt een duurzaam en energiezuinig Meetjesland jou als muziek in de oren? Ben je geïnteresseerd in het thema energiebesparing? Heb je zelf leuke ideeën om energiezuiniger te wonen? Misschien zijn onderstaande activiteiten iets voor jou!

 

Tijdens onze klimaatacademie kan je samen met andere energieambassadeurs deelnemen aan allerhande bijeenkomsten, workshops of activiteiten inzake energiezuinig wonen en duurzame energie. Als energieambassadeur kan je ook mee nadenken over acties rond energiezuinig wonen, deze verder uitwerken of ondersteunen. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten van de klimaatacademie.

Toekomstige activiteiten klimaatacademie

 

Energiecafé

Tijdens een gezellige avond praten we samen over energiezuinig wonen. We bespreken het energieverbruik in je gemeente en hoe we onze CO2-uitstoot samen naar beneden kunnen halen. We presenteren enkele energie-acties waarbij je je kan aansluiten. Het energiecafé draait echter vooral om jouw energie-idee! Deel je idee en mening over energiezuinig wonen en hoe we dit kunnen aanpakken.

Op het einde van het energiecafé kan je persoonlijke raad over energiezuinig wonen vragen aan onze expert. Hieronder kan je zien wanneer het energiecafé in jouw gemeente doorgaat:

Aalter

Het energiecafé in Aalter is reeds achter de rug. We verwelkomen je graag in een andere gemeente.

 

Assenede

Het energiecafé in Assenede is reeds achter de rug. We verwelkomen je graag in een andere gemeente.

 

Evergem

Het energiecafé in Evergem is reeds achter de rug. We verwelkomen je graag in een andere gemeente.

 

Maldegem

Donderdag 12 oktober om 19u30 in het gemeentehuis (Marktstraat 7, 9990 Maldegem, Conferentiezaal, 3de verdieping).
Schrijf je in energiecafé

 

Nevele

Het energiecafé in Nevele is reeds achter de rug. We verwelkomen je graag in een andere gemeente.

 

Waarschoot

Het energiecafé in Waarschoot is reeds achter de rug. We verwelkomen je graag in een andere gemeente.

 

Zelzate

Het energiecafé in Zelzate is reeds achter de rug. We verwelkomen je graag in een andere gemeente.

 

Kon je niet aanwezig zijn op het energiecafé en heb je nog ideeën omtrent energiebesparing? Wil je een activiteit rond energiezuinig wonen in jouw buurt of vereniging organiseren? Neem dan zeker contact met ons op of laat hier je gegevens achter.

 

 

Stuur mee de groepsaankoop

Voor inwoners uit het Meetjesland organiseren we een groepsaankoop energiezuinige toestellen. Als stuurgroeplid vergelijk je mee het aanbod van de verschillende leveranciers en kies je mee, op basis van de opgestelde voorwaarden, het beste aanbod. Je wordt hierbij ondersteund door een professional. De stuurgroepvergaderingen vinden plaats in september en oktober 2017 en zullen twee of drie avonden in beslag nemen.

 

Leer het verbruik van toestellen meten

Tijdens de opleiding tot stroomcoach leer je het energieverbruik van toestellen meten, analyseren en op basis hiervan een energiebesparend advies geven. De opleiding gaat door op twee momenten in november 2017 en wordt gegeven door de professionele stroomcoach.

 

Ontdek een windmolen van binnenuit

Krijg op donderdag 17 mei 2018 een rondleiding van energiespecialist Jan de Pauw (Ecopower) in Eeklo. Hij neemt je mee naar het dak van het stadskantoor in Eeklo om de zonnepanelen te bezichtigen, toont je de werking van een biomassacentrale en ontdekt samen met jou de binnenkant van een windmolen. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over hernieuwbare energie! We spreken om 19u30 af aan de ingang van het Stadskantoor (Industrielaan 2, 9900 Eeklo). Schrijf je hier in.

 

Workshop 'Hou je meterstanden bij'

Ben je een kleine of grote verbruiker? Hebben jouw energiebesparende ingrepen effect? Door maandelijks je meterstanden bij te houden krijg je een beter zicht op je energieverbruik. Dat kan via het online platform energieID. Tijdens onze workshop leer je hoe je met energieID moet werken en hoe je de data kan benutten om energiezuinig te wonen. Interesse? Schrijf je dan hier in. Zodra er voldoende deelnemers zijn leggen we een datum vast.

 

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten binnen de klimaatacademie? Laat dan hier jouw gegevens achter.

 

Voorbije activiteiten klimaatacademie

Wek stroom op tijdens de Meetjeslandse gordel

Tijdens de Meetjeslandse gordel op zondag 11 juni fiets of wandel je een lus op eigen tempo, met onderweg enkele leuke stops. Bij de stop aan de Drongengoedhoeve kan je met een fiets energie opwekken! Laad je gsm of fototoestel op door te trappen of vergelijk hoe hard je moet fietsen om een gloeilamp of een spaarlamp te laten branden. Wil je naast fietsenergie ook thuis energie besparen? Dan kan je terecht voor advies en tips bij onze stroomcoach.

Starten kan tussen 10u en 15u op verschillende plaatsen in het Meetjesland. Je vindt het programma op www.meetjeslandsegordel.be.

Draag onze acties mee uit

Je kan als energieambassadeur ook onze acties mee bekend maken. Download hier het promotiemateriaal.

Promomateriaal

 

Verbruik toestellen2 Groepsaankoop Hou je meterstanden bij Word stroomcoach2 Word stuurgroeplid

 

Deze dienstverlening wordt aangeboden door het project stroomcoaches van: Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
NP & WWM Leader